07 de gener 2013

COCA DE PASTA DE FULL FARCIDA DE VERDURES


EL NOSTRE SOPAR DE LA NIT DE REIS.
DESPRÉS DE PARTICIPAR A LA CAVALCADA AMB LA BANDA DE MÚSICA D'IGUALADA, BÉ ES MEREIX HAVER PREPARAT UN BON SOPAR I DESPRÉS
MENJAR-SE'L.



EL SEGON PLAT ÉS:

COCA DE PASTA DE FULL FARCIDA DE VERDURES

Ingredients per a unes 6 persones:
-2 làmines de pasta de full 
(que es poden comprar congelades al supermercat)
-4 patates mitjanes
-4 tomaquets d’amanir
-Els troncs bullits de 8 carxofes (partits per la meitad)
-Oli i sal
-1 paper satinat pel forn
***(Es pot fer amb les verdures que es vulgui)

Ingredients per a la ceba caramelitzada:
-Un rajolí d’aigua
-6 Cebes mitganes de Figueres
-50 g. de mantega sense sal
-80 g. de sucre fi

El.laboració de la coca:
Preparació:
1-Si tenim la pasta de full congelada, hem de descongelar-la previament., uns 20 minuts abans de preparar la coca.
2-Quan estiguin descongelades estendre-les bé damunt d’una superficie polvorejada amb farina perque no s’hi enganxi la massa.
3-Pelar les patates a rodanxes
4-Fregir-les amb oli abundant. 
Han de quedar tobetes però no rosses.
5-Tallar els tomàquets a rodanxes.
6-Tallar els tronxos de les carxofes (si no s’han tallat abans) o també tallar-los més petits.

7-El.laboració de la ceba caramelitzada:
1-Tallar les cebes a rodanxes.
2-Tirar el rajolí d’aigua en una paella.
3-Tot seguit s’hi tiren la resta d’ingredients.
4-Al principi anar remenant sense parar per tal de que no s’enganxi el sucre.
5-Una vegada la ceba ha anat deixant anar l’aigua, remenar-ho de tant en tant.
6-Quan la ceba agafi un color fosc, ja estarà a punt.
***Si veiem que queda una mica líquid, passar-ho per un colador.


8-Guarnició de la coca i cocció:
****Escalfar previament el forn a uns 200º
1-Repartir les patates entre les dues masses de pasta de full.
2-Salar-les una mica.
3-Ara repartir les rodanxes de tomaquet.
4-Amanir-les amb oli i sal.
5-Seguidament fer el mateix repartiment amb els tronxos de les carxofes.
6-Per últim fer-ho amb la ceba caramelitzada.
7-Posar el paper satinat a la safata, una coca al damunt i cap al forn.
8-Ho deixarem coure uns 20m. a 200º o fins que es veigi que la pasta està rosseta.
9-Una vegada cuita, queda coure l’altra coca i ja estarà tot a punt. 

                                                  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada