EL NOSTRE SOPAR DE LA NIT DE REIS.
DESPRÉS DE PARTICIPAR A LA CAVALCADA AMB LA BANDA DE
MÚSICA D'IGUALADA, BÉ ES MEREIX HAVER PREPARAT UN BON SOPAR I DESPRÉS
MENJAR-SE'L.
MENJAR-SE'L.
EL SEGON PLAT ÉS:
COCA DE PASTA DE
FULL FARCIDA DE VERDURES
Ingredients per a
unes 6 persones:
-2 làmines de pasta de full
(que es poden comprar congelades al supermercat)
(que es poden comprar congelades al supermercat)
-4 patates mitjanes
-4 tomaquets d’amanir
-Els troncs bullits de 8 carxofes (partits per la meitad)
-Oli i sal
-1 paper satinat pel forn
***(Es pot fer amb les verdures que es vulgui)
Ingredients per a la ceba caramelitzada:
-Un rajolí d’aigua
-6 Cebes mitganes de Figueres
-50 g. de mantega sense sal
-80 g. de sucre fi
El.laboració de la coca:
Preparació:
1-Si tenim la pasta de full congelada, hem de descongelar-la
previament., uns 20 minuts abans de preparar la coca.
2-Quan estiguin descongelades estendre-les bé damunt d’una
superficie polvorejada amb farina perque no s’hi enganxi la massa.
3-Pelar les patates a rodanxes
4-Fregir-les amb oli abundant.
Han de quedar tobetes però no rosses.
Han de quedar tobetes però no rosses.
5-Tallar els tomàquets a rodanxes.
6-Tallar els tronxos de les carxofes (si no s’han tallat
abans) o també tallar-los més petits.
7-El.laboració de la ceba caramelitzada:
1-Tallar les cebes a rodanxes.
2-Tirar el rajolí d’aigua en una paella.
3-Tot seguit s’hi tiren la resta d’ingredients.
4-Al principi anar remenant sense parar per tal de que no
s’enganxi el sucre.
5-Una vegada la ceba ha anat deixant anar l’aigua,
remenar-ho de tant en tant.
6-Quan la ceba agafi un color fosc, ja estarà a punt.
***Si veiem que queda una mica líquid, passar-ho per un
colador.
8-Guarnició de la
coca i cocció:
****Escalfar previament el forn a uns 200º
1-Repartir les patates entre les dues masses de pasta de
full.
2-Salar-les una mica.
3-Ara repartir les rodanxes de tomaquet.
4-Amanir-les amb oli i sal.
5-Seguidament fer el mateix repartiment amb els tronxos de
les carxofes.
6-Per últim fer-ho amb la ceba caramelitzada.
7-Posar el paper satinat a la safata, una coca al damunt i
cap al forn.
8-Ho deixarem coure uns 20m. a 200º o fins que es veigi que
la pasta està rosseta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada