27 de març 2013

MONA DE PASQUA DE SARA


MONA DE SARA - Març 2013

En aquesta ocasió hem preparat la base segons una recepta Termomix.
**(Al final de tot podreu trobar com fer un pa de pessic tradicional).


BESCUIT GENOVÈS  
(recepta Termomix)




INGREDIENTS

-4 ous
-120 gr. de sucre
-1 cullaredeta de sucre aveinillat
-120 gr. de farina de repostería
-un posilm de sal

EL.LABORACIÓ
Preescalfar el forn a 180ºc
(adeqüar la temperatura al forn de cadascú)

-Col.locar la papallona a les ganivetes.
1-Abocar en el got els sucres i els ous. 6min/37 ºc/vel4.
2-Acabat el temps tornar a programar. 6min/vel4.
3-Afegir la farina amb la sal i barrejar. 6seg/vel3.
4-Abocar la preparació en un motlle de 24 cm.
5-Posar-ho al forn i coure-ho entre 20 i 25min.

INGREDIENTS PER A LA DECORACIÓ:
PER A LA SARA
-100 g de sucre
-25 g d'aigua mineral
-300gr de mantega a temperatura ambient que estigui ben tova per tal de que quedi com pomada al barrejar-la
**-Opcional:  2 rovells d'ous

PER A L’ALMIVAR
-el suc d'un quart de llimona grossa
-100 g de sucre
-dos vasos d'aigua mineral 

PER A LA DECORACIO
-Melmelada d'albercoc, préssec o maduixa 
-ametlles filetejades
-sucre glaç si es vol
-cireres confitades, o el què és vulgui
-Sara (la que sobra posada amb una mànega pastissera)

EL.LABORACIÓ:
DE LA SARA
1-Es bull l'aigua juntament amb el sucre durant 3 o 4 minuts fins aconseguir la textura d'un xarop espès.
2-Un cop el xarop estigui fred es tira a la mantega i es bat fins que quedi una mescla homogènia.
**3-Si es fa amb ous, cosa que no es necessària, s'aboca el xarop sobre els rovells tot formant un rajolí ben fi i sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que el xarop es refredi.

DE L'ALMIVAR
1-S'extreu el suc de mitja llimona i s'afegeix a l'aigua mineral.
2-S'hi barreja el sucre i es porta al foc, i es deixa bullir uns minutets.

MUNTATGE DE LA MONA:
1-Per al muntatge, es divideix el pa de pessic en 2 capes del mateix gruix.
(En aquest cas hem fet dues bases i no ha calgut partir el pa de pessic.)
2-S'empapa un xic de l'almívar a cada capa de pa de pessic.
3-Agafar la capa de sota i untar-la bé de sara i al damunt de melmelada.
4-La capa del damunt  i els laterals es recobreixen de sara, cal allisar-la bé.
5-S'enganxa l'ametlla filetejada fins que quedi tot ben recobert.
**Una altra opció seria cobrir només els laterals o la meitat dels laterals d'ametlla filetejada o triturada.
6-S'empolsima amb una mica de sucre glaç i es decora al gust amb la sara passada amb una mànega pastissera i fent formes.
La Sara es pot barrejar amb cacau amb pols perque tingui gust i color se xocolata.



RECEPTE DEL PA DE PESSIC TRADICIONAL
INGREDIENTS:
-Un iogurt natural
-la mida d’un iogurt d’oli
-la mida de 3 iogurts de farina de repostería
-la mida  de 2 iogurts de sucre
-3 ous
-Una punteta de cullereta de bicarbonat
-2 sobres de llevat o 40g. si és a granel
-la pell ratllada de 2 llimones

EL.LABORACIÓ
1-Posar tots els ingredients en un bol, batra-ho
2-posar-ho en un motlle d’uns 20 cms.
3-Escalfar el forn a a uns 170ºc
(adeqüar la temperatura al forn de cadascú)
4-Posar-ho al forn i deixar-ho una ½ hora.
En acabar assegurar si està cuit punxant amb un escuradents i comprovant que aquest surti net.










  
             
    






3 comentaris: