MONA DE SARA - Març 2013
En
aquesta ocasió hem preparat la base segons una recepta Termomix.
**(Al
final de tot podreu trobar com fer un pa de pessic tradicional).
BESCUIT
GENOVÈS
(recepta Termomix)
INGREDIENTS
-4
ous
-120
gr. de sucre
-1
cullaredeta de sucre aveinillat
-120
gr. de farina de repostería
-un
posilm de sal
EL.LABORACIÓ
Preescalfar el forn a 180ºc
(adeqüar
la temperatura al forn de cadascú)
-Col.locar
la papallona a les ganivetes.
1-Abocar
en el got els sucres i els ous. 6min/37 ºc/vel4.
2-Acabat
el temps tornar a programar. 6min/vel4.
3-Afegir la
farina amb la sal i barrejar. 6seg/vel3.
4-Abocar
la preparació en un motlle de 24 cm.
5-Posar-ho
al forn i coure-ho entre 20 i 25min.
INGREDIENTS PER A LA DECORACIÓ:
PER A LA SARA
-100 g de sucre
-25 g d'aigua mineral
-300gr de mantega a temperatura ambient que estigui ben
tova per tal de que quedi com pomada al barrejar-la
**-Opcional: 2
rovells d'ous
PER A
L’ALMIVAR
-el suc d'un quart de llimona grossa
-100 g de sucre
-dos vasos d'aigua mineral
PER A LA
DECORACIO
-Melmelada d'albercoc, préssec o maduixa
-ametlles filetejades
-sucre glaç si es vol
-cireres confitades, o el què és vulgui
-Sara (la que sobra posada
amb una mànega pastissera)
EL.LABORACIÓ:
DE LA SARA
1-Es bull l'aigua
juntament amb el sucre durant 3 o 4 minuts fins aconseguir la textura d'un
xarop espès.
2-Un cop el xarop estigui fred
es tira a la mantega i es bat fins que quedi una mescla homogènia.
**3-Si es fa amb ous, cosa
que no es necessària, s'aboca el xarop sobre els rovells tot formant un rajolí
ben fi i sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que el xarop
es refredi.
DE L'ALMIVAR
DE L'ALMIVAR
1-S'extreu el suc de mitja
llimona i s'afegeix a l'aigua mineral.
2-S'hi barreja el sucre i
es porta al foc, i es deixa bullir uns minutets.
MUNTATGE DE LA MONA:
1-Per al muntatge, es
divideix el pa de pessic en 2 capes del mateix gruix.
(En aquest cas hem fet dues bases i no ha calgut partir
el pa de pessic.)
2-S'empapa un xic de
l'almívar a cada capa de pa de pessic.
3-Agafar la capa de sota i
untar-la bé de sara i al damunt de melmelada.
4-La capa del damunt
i els laterals es recobreixen de sara, cal allisar-la bé.
5-S'enganxa l'ametlla
filetejada fins que quedi tot ben recobert.
**Una altra opció seria
cobrir només els laterals o la meitat dels laterals d'ametlla filetejada o
triturada.
6-S'empolsima amb una mica
de sucre glaç i es decora al gust amb la sara passada amb una mànega pastissera i
fent formes.
La Sara es pot barrejar
amb cacau amb pols perque tingui gust i color se xocolata.
RECEPTE
DEL PA DE PESSIC TRADICIONAL
INGREDIENTS:
-Un
iogurt natural
-la
mida d’un iogurt d’oli
-la
mida de 3 iogurts de farina de repostería
-la
mida de 2 iogurts de sucre
-3
ous
-Una
punteta de cullereta de bicarbonat
-2
sobres de llevat o 40g. si és a granel
-la
pell ratllada de 2 llimones
EL.LABORACIÓ
1-Posar
tots els ingredients en un bol, batra-ho
2-posar-ho
en un motlle d’uns 20 cms.
3-Escalfar
el forn a a uns 170ºc
(adeqüar
la temperatura al forn de cadascú)
4-Posar-ho
al forn i deixar-ho una ½ hora.
En
acabar assegurar si està cuit punxant amb un escuradents i comprovant que
aquest surti net.
Això sí que és una bona MONA!!
ResponEliminaGenial!! Vaya cocineros estrellas michelin!!!
ResponEliminaGràcirs Carmen! Per tu ja tindriem una estrella!!!
ResponElimina