15 de juliol 2011

LES MELMELADES DE L'EDUARD - JULIOL 2011


RECEPTES DE LES MELMELADES

         

PEBROT VERMELL I ALBERGÍNIES: 

MELMELADA DE PEBROT VERMELL:
Ingredients:
 - 1kg de Pebrot vermell
- 750g de sucre blanc
- 6 pots de vidre amb tapa esterilitzats

Procediment:
1- Per començar, escaliveu els pebrots, peleu-los i talleu-los a trossos. 
2- Poseu-los en un cassó juntament amb el sucre, i remeneu bé fins que es desfaci.
3- Deixeu-ho a foc suau durant 1/2 hora.
4- Tritureu-ho amb el batedor, poseu-ho dins dels pots i tanqueu-ho bé. 
Quan s'ha envasat, tenint la melmelada calenta, no cal posar-los al bany maria perquè el buit ja queda fet . 
5-Etiquetar el pot posant el nom de la melmelada i la data.


MELMELADA D'ALBERGINIA: 
Ingredients:
 - 1kg d'Alberginia
- 750g de sucre blanc
- 6 pots de vidre amb tapa esterilitzats

Procediment:
1- Per començar, escaliveu les alberginies, peleu-los i talleu-los a trossos. 
2- Poseu-los en un cassó juntament amb el sucre, i remeneu bé fins que és desfaci.
3- Deixeu-ho a foc suau durant 1/2 hora.
4- Tritureu-ho amb el batedor, poseu-ho dins dels pots i tanqueu-ho bé. 
Quan s'ha envasat, tenint la melmelada calenta, no cal posar-los al bany maria perquè el buit ja queda fet . 
5-Etiquetar el pot posant el nom de la melmelada i la data.












CONFITURA DE SÍNDRIA I MELÓ: 
Ingredients: 
- 1/2 kg de síndria
- 1/2 kg de meló
- 750g de sucre blanc
- 6 pots de vidre

Procediment: 
1- Per començar, pelar la síndria i el meló i treure  les llavors.
2- Talleu-los a dauets, poseu-los en un cassó amb el sucre i remeneu-ho bé fins que el sucre es desfaci. 
     Deixeu-los coure a foc suau durant 1/2 hora. 
3- Tritureu-ho amb el batedor, poseu-ho dins dels pots i tanqueu-ho bé. 
Quan s'ha envasat, tenint la melmelada calenta, no cal posar-los al bany maria perquè el buit ja queda fet . 
5-Etiquetar el pot posant el nom de la melmelada i la data.



1 comentari:

  1. Eduard, les noies de l'escola de dansa oriental Luna Mora (Igualada) varen tastar les teves melmelades en un sopar de final de curs i les varen trobar boníssimes. M'han encarregat que et feliciti.
    Felicitats!

    ResponElimina