Dinar de Nadal
CALDO I RODONS FARCITS
CALDO
Ingredients per unes 20 pers.
- 1/2 kg de carn de bè (braó)
- 1 kg i 1/2 de botifarra crua
- 1 os de pernil que faci el caldo blanc
- 2 pits de gallina
- 1 pit de gall dindi
Ingredients per la pilota:
- 1/2 kg de carn picada de vedella
- 1/2 de carn picada de tocino
- 5 alls
- julibert
- pebre negre
- sal
- 6 ous
- farina de pà
- farina de blat
Vegetal
- 1 xurbia
- 2 porros
- 2 naps
- 1/2 col
- api (al gust)
- 3/4 kg. de patates
- 5 cullerades soperes de sal
- 3 cullerades soperes de sal
Pastes:
1 kg de galets mitjans
Procediment:
1- Pelar les pastanagues i tallar-les a trocets.
2- Netejar tot el vegetal.
3- Netejar el tall.
4- Tirar tots els ingredients en una olla de 10 litres, menys els de la pilota, les patates i les pastes.
5- Cobrir-ho d'aigua i esperar que bulli.
Així que bulli deixar-ho 3 hores a foc baixet.
Preparació de la pilota:
6-En un bol, posar-hi tots els ingredients:
Les carns picades.
Els alls i el julibert picat.
Els 6 ous batuts.
La sal i pebre al gust.
La farina de pa per espessir (cal que quedi una mica flonga)
7-Fer 5 o 6 pilotes que cal arrebosar-les amb farina blanca.
8-Quan faci una hora que bulli l'olla, tirar les pilotes.
Continuació del procediment del caldo:
9- Passades 3h., pelar i tallar les patates i tirar-les a l'olla.
Deixar-ho que bulli 1h més.
10- Com que l'olla de 10 litres queda molt plena dels ingredients, per tant queda poc caldo, després de les 4h d'haver bullit, es fa el següent:
Colar-ho tot i reservar el caldo en una altra olla.
Treure'n les patates i es guardar-les.
Amb tots els ingredient que queden a l'olla fer-ne una altre bullida
d'unes 3 h.
(Ara només només posar aigua a l'olla unes 3/4 parts).
-Tirar-hi les 3 cullerades restants de sal.
Colar-ho i barrejar-ho amb el caldo reservat.
9- Bullir els galets amb 3l de caldo.
CALDO DE NADAL
RODÓ DE TOCINO
Ingredients:
-3 Rodons de de tocino farcits de 1 kg. cadascún.
(En aquest cas comprarem els rodons ja farcits però crus.)
-oli.
-conyac.
-sal.
-pebre negre
Per la guarnició
-6 cebes mitjanes.
-2 kg. de xampinyons.
-3/4 Kg. de prunes amb pinyol.
Procediment
1-Posar els rodons en una safata.
2-Salpebrar-los.
3-Tirar-hi un bon raig d'oli i també de conyac.
4-Posar una safata al forn a 170º per sota i per sobre durant una 1/2 h. o fins que es veigi cuit.
Abans de que s'acabi de coure tirar-hi les prunes.
De tant en tant donar-li la volta i tirar-hi una mica del suquet pel damunt.
5-Quan estan cuits, treure'ls del forn i esperar que estiguin freds per treure'n el cordill.
6-Tallar-los a rodanxes i posar-les en safates.
Procediment de la guarnició
1-Pelar les cebes i tallar-les a rodanxes fines.
2-Tirar oli en una caçola i posar-hi les rodanxes a coure fins que estiguin deurades.
3-Pelar, rentar i laminar els xampinyons.
4-Afegir-los a la caçola on hi tenim la ceba cuita.
5-Quan estiguin una mica cuits passar-lo per un colador per eliminar l'aigua que desprenen i tornar-los a posar a la caçola.
6-Tirar-hi un raig de conyac i esperar que estiguin ben cuits (han de quedar de color fosc).
RODÓ DE TOCINO
...... i arriba l'hora d'empaquetar el menjar per a dur-lo al restaurant.........
......Ja som al resturant i......
......Bon Profit .....
i a disfrutar del Nadal!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada