02 de gener 2012

NADAL 2011


Dinar de Nadal
CALDO I RODONS FARCITS

CALDO
Ingredients per unes 20 pers.
- 1/2 kg de carn de bè (braó)
- 1 kg i 1/2 de botifarra crua
- 1 os de pernil que faci el caldo blanc
- 2 pits de gallina
- 1 pit de gall dindi

Ingredients per la pilota:
- 1/2 kg de carn picada de vedella 
- 1/2 de carn picada de tocino
- 5 alls
- julibert
- pebre negre
- sal
- 6 ous
- farina de pà
- farina de blat

Vegetal 
- 1 xurbia
- 2 porros
- 2 naps
- 1/2 col
- api (al gust)
- 3/4 kg. de patates
- 5 cullerades soperes de sal
- 3 cullerades soperes de sal

Pastes: 
1 kg de galets mitjans

Procediment: 
1- Pelar les pastanagues i tallar-les a trocets.
2- Netejar tot el vegetal.
3- Netejar el tall.
4- Tirar tots els ingredients en una olla de 10 litres, menys els de la   pilota, les patates i les pastes.
5- Cobrir-ho d'aigua i esperar que bulli. 
Així que bulli deixar-ho 3 hores a foc baixet.

Preparació de la pilota: 
6-En un bol, posar-hi tots els ingredients:
   Les carns picades. 
   Els alls i el julibert picat.
   Els 6 ous batuts.
   La sal i pebre al gust.
   La farina de pa per espessir (cal que quedi una mica flonga)
7-Fer 5 o 6 pilotes que cal arrebosar-les amb farina blanca.
8-Quan faci una hora que bulli l'olla, tirar les pilotes. 

Continuació del procediment del caldo:
9- Passades 3h., pelar i tallar les patates i tirar-les a l'olla. 
Deixar-ho que bulli 1h més. 
10- Com que l'olla de 10 litres queda molt plena dels ingredients, per tant queda poc caldo, després de les 4h d'haver bullit,  es fa el següent: 
     Colar-ho tot i reservar el caldo en una altra olla.
     Treure'n les patates i es guardar-les. 
     Amb tots els ingredient que queden a l'olla fer-ne una altre bullida 
     d'unes 3 h.
     (Ara només només posar aigua a l'olla unes 3/4 parts). 
     -Tirar-hi les 3 cullerades restants de sal.
     Colar-ho i barrejar-ho amb el caldo reservat. 
9- Bullir els galets amb 3l de caldo. 

CALDO DE NADAL



















RODÓ DE TOCINO
Ingredients:
-3 Rodons de de tocino farcits de 1 kg. cadascún.
(En aquest cas comprarem els rodons ja farcits però crus.)
-oli.
-conyac.
-sal.
-pebre negre
Per la guarnició
-6 cebes mitjanes.
-2 kg. de xampinyons.
-3/4 Kg. de prunes amb pinyol.
Procediment
1-Posar els rodons en una safata. 
2-Salpebrar-los.
3-Tirar-hi un bon raig d'oli i també de conyac.
4-Posar una safata al forn a 170º per sota i per sobre durant una 1/2 h. o fins que es veigi cuit. 
Abans de que s'acabi de coure tirar-hi les prunes.
De tant en tant donar-li la volta i tirar-hi una mica del suquet pel damunt.
5-Quan estan cuits, treure'ls del forn i esperar que estiguin freds per treure'n el cordill.
6-Tallar-los a rodanxes i posar-les en safates.

Procediment de la guarnició
1-Pelar les cebes i tallar-les a rodanxes fines.
2-Tirar oli en una caçola i posar-hi les rodanxes a coure fins que estiguin deurades.
3-Pelar, rentar i laminar els xampinyons.
4-Afegir-los a la caçola on hi tenim la ceba cuita.
5-Quan estiguin una mica cuits passar-lo per un colador per eliminar l'aigua que desprenen i tornar-los a posar a la caçola.
6-Tirar-hi un raig de conyac i esperar que estiguin ben cuits (han de quedar de color fosc).

RODÓ DE TOCINO 






...... i arriba l'hora d'empaquetar el menjar per a dur-lo al restaurant.........





......Ja som al resturant i......



......Bon Profit .....
i a disfrutar del Nadal!!! 


    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada