12 de setembre 2012

LES MELMELADES DE L'EDUARD

Melmelada de Figues


Ingredients:

- 1 kg de figues madures
- 1/4 litre d'aigua
- 700g de sucre
-6 pots petits de vidre esterilitzats
(Si estan rentats al rentavaixelles ja es poden considerar esterilitzats)

Preparació:
1- Rentar les figues i tallar-les en quatre trossos.
2- Posar-les en una cassola amb l'aigua i cuinar-ho durant 15 minuts.
3- Posar-hi el sucre i cuinar-ho durant 30 minuts més.
4- Retirar-ho del foc i deixar-ho descansar fins l'endemà.
5- Triturar-ho
6- Tornar-ho a posar a foc lent i anar-ho remenant fins que les figues estiguin transparents i al punt de melmelada **
7-Omplir els pots amb la melmelada ben calenta i tapar-los immediatament. D'aquesta manera el buit ja queda fet. 



**Punt de melmelada: 
Per saber el punt de melmelada agafar una cullera de fusta i omplir-la. 
Llavors passar-hi un dit i si la melmelada no s'ajunta és que ja está al punt.















                                                                              


                                                                



1 comentari:

  1. Hola!
    M´encanta la melmelada de figues, prenc nota de tots aquest consells que dius per fer-la.
    Gràcies!

    ResponElimina