UN DINAR DE DIUMENGE
7 D'OCTUBRE DE 2012
Plat únic i postres:
MANDONGUILLES AMB SÍPIA I PÈSOLS
INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
Pel sofregit:
-Una ceba de
Figueres
-1’200 g. de tomaquets madurs - (escaldar-los,
pelar-los quan estiguin freds i triturar-los)
**(una altra opció és posar-hi 1 pot gros i 1 de petit de tomaquet natural triturat )
-Oli
-Sal i sucre
Per les mandonguilles:
-½ k. de
carn picada de vedella
-½ k. de
carn picada de tocino
-Farina de
pa
-Farina de
blat
-Oli
-Sal i pebre
negre
-1 ou
-julibert
Per la resta del plat
-½ k. de
pèsols
-3 sípies
mitjanes
Per la picada:
-6 o 7
ametlles
-6 o 7
avellanes
-Una mica de
pa torrat
-Una mica de
suc del sofregit
-Julibert
EL.LABORACIÓ
El.laboració del sofregit
1-Tallar la
seba, ben triturada, i daurar-la a la caçola.
2-Afegir el tomaquet triturat i sofregir-lo.
3-Tirar-hi
una cullarada de sucre per treure l’acidesa del tomàquet.
Mentre es va fent el sofregint fer el
següent:
1-Posar els
pèsols en aigua bullint amb sal durant 10 minuts.
Es necessita poca aigua,
només que els cubreixi.
Una vegada bullits
reservar-los.
2-Rentar la
sípia i tallar-la a trocets petits.
Els tirarem a la caçola una
vegades estigui sofregit el tomaquet.
3-Deixar
coure la sípia aproximadamente ¼ h.
El.laboració de les mandonguilles
1-Barrejar
les dues carns picades.
2-Amanir-ho
amb sal i pebre al gust.
3-Afegir l'ou batut.
4-Tirar la farina de pa, la suficient fins que es noti que la carn picada quedi una mica compacte per
tal de que les mandonguilles no es desfacin en fregir-les.
5-Tirar-hi
el julibert trinxat ben petit.
6-Barrejar-ho
tot.
7-Fer les
boletes (les mandonguilles) de la mida que es vulgui.
8-Enfarinar-les.
9-Fregir-les.
10-Posar-les
a la caçola.
11-Tot
seguit tirar-hi els pèsols que tenim reservats.
12-Si veiem
que queda una mica espès afegir-hi aigüa (es pot aprofitar la de bullir els pèsols).
12-Rectificar
de sal .
13-Deixar
que faci la xup-xup una hora aproximadament.
El.laboració de la picada
Mentrestant
va fent la xup-xup preparar la picada:
1-Triturar
tots els ingredients de la picada amb una mica del suc del tomàquet sofregit.
2-Tirar-ho a
la caçola.
La sípia
Les mandonguilles
Els pèsols
La picada
Presentació del plat
El cuiner Eduard Boix Corrons
MAGRANA AMB MOSCATELL
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-4 magranes
-1/4 de
litre de moscatell
-4
cullarades soperes de sucre morè
EL.LABORACIÓ
1-Partir les
magranes per la meitat.
2-Pelar-les.
Va molt bé ajudar-se amb un
mà de morter donant cops per tal de que vaigin saltant els granets.
3-Treure les
restes de pell que queden en els granets.
4-Tirar-hi
el sucre.
5-Afegir-hi
el moscatell.
6-Deixar-ho
a la nevera fins a l’hora de servir.
El cuiner Albert Boix Corrons
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada