08 d’octubre 2012

UN DINAR DE DIUMENGE-7 D'OCTUBRE DE 2012

UN DINAR DE DIUMENGE
7 D'OCTUBRE DE 2012
Plat únic i postres: 

MANDONGUILLES AMB SÍPIA I PÈSOLS

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

Pel sofregit:
-Una ceba de Figueres
-1’200  g. de tomaquets madurs - (escaldar-los, pelar-los quan estiguin freds i triturar-los)
**(una altra opció és posar-hi 1 pot gros i 1 de petit de tomaquet natural triturat )
-Oli
-Sal i sucre

Per les mandonguilles:
-½ k. de carn picada de vedella
-½ k. de carn picada de tocino
-Farina de pa
-Farina de blat
-Oli
-Sal i pebre negre
-1 ou
-julibert

Per la resta del plat
-½ k. de pèsols
-3 sípies mitjanes

Per la picada:
-6 o 7 ametlles
-6 o 7 avellanes
-Una mica de pa torrat
-Una mica de suc del sofregit
-Julibert

EL.LABORACIÓ

El.laboració del sofregit
1-Tallar la seba, ben triturada, i daurar-la a la caçola.
2-Afegir el tomaquet triturat i sofregir-lo.
3-Tirar-hi una cullarada de sucre per treure l’acidesa del   tomàquet.

Mentre es va fent el sofregint fer el següent:
1-Posar els pèsols en aigua bullint amb sal durant 10 minuts.
    Es necessita poca aigua, només que els cubreixi.
    Una vegada bullits reservar-los.
2-Rentar la sípia i tallar-la a trocets petits.
Els tirarem a la caçola una vegades estigui sofregit el tomaquet.
3-Deixar coure la sípia aproximadamente ¼ h.

El.laboració de les mandonguilles
1-Barrejar les dues carns picades.
2-Amanir-ho amb sal i pebre al gust.
3-Afegir l'ou batut.
4-Tirar la farina de pa, la suficient fins que es noti que la carn picada quedi una mica compacte per tal de que les mandonguilles no es desfacin en fregir-les.
5-Tirar-hi el julibert trinxat ben petit.
6-Barrejar-ho tot.
7-Fer les boletes (les mandonguilles) de la mida que es vulgui.
8-Enfarinar-les.
9-Fregir-les.
10-Posar-les a la caçola.
11-Tot seguit tirar-hi els pèsols que tenim reservats.
12-Si veiem que queda una mica espès afegir-hi aigüa (es pot aprofitar la de bullir els pèsols).
12-Rectificar de sal .
13-Deixar que faci la xup-xup una hora aproximadament.

El.laboració de la picada
Mentrestant va fent la xup-xup preparar la picada:
1-Triturar tots els ingredients de la picada amb una mica del suc del tomàquet sofregit.
2-Tirar-ho a la caçola.


                                                                  El sofregit




La sípia




Les mandonguilles

+











Els pèsols


La picada





Presentació del plat



El cuiner Eduard Boix Corrons



MAGRANA AMB MOSCATELL


INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-4 magranes
-1/4 de litre de moscatell
-4 cullarades soperes de sucre morè

EL.LABORACIÓ
1-Partir les magranes per la meitat.
2-Pelar-les.
Va molt bé ajudar-se amb un mà de morter donant cops per tal de que vaigin saltant els granets.
3-Treure les restes de pell que queden en els granets.
4-Tirar-hi el sucre.
5-Afegir-hi el moscatell.
6-Deixar-ho a la nevera fins a l’hora de servir.












El cuiner Albert Boix Corrons



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada