DINAR DE CEL·LEBRACIÓ DEL DIA DE LA MERCÈ
DIUMENGE 23 DE SETEMBRE DEL 2012
MINUTA
PRIMER PLAT
SOPA DE SÍNDRIA I MELÓ AMB UN TOC DE MENTA I SORBET DE FRUITES
Podeu veure'n la recepta en una publicació anterior.
El segon cap de cuina Albert Boix Corrons
SEGON PLAT
MELÓS DE PORC
per a 12 persones
Ingredients pel sofregit
-2 cebes de Figueres mitjanes
-1 pebrot
vermell
-1 pebrot
verd
-3
pastanagues
-1 porro
(opcional)
-3 tomaquets
-1/2K. de
tomaquets (escaldar-los, pelar-los quan estiguin freds i triturar-los).
**Una altra opció és posar-hi una llauna de tomaquet natural pelat triturat de 500g.)
**Una altra opció és posar-hi una llauna de tomaquet natural pelat triturat de 500g.)
-Oli
-Sal i sucre
-Sal i sucre
Ingredients pel melós
-12 galtes
de porc
-Oli
-Sal i pebre
-Farina
-Sal i pebre
-Farina
-Un raig de
vi i un rajolí de conyac
-Aigua
Ingredients per la picada
-2 alls i
julibert
-Un grapadet
de fruits secs (ametlla, avellana i/o el que es vulgui)
-1 fetge de
cunill fregidet
-Una mica de
pa torrat
EL.LABORACIÓ:
El.laboració del sofregit
1-Tallar la
seba, ben triturada, i daurar-la a la caçola.
2-Tirar-hi
el tomaquet triturat i sofregir-lo.
Tirar-hi una cullarada de sucre per treure l’acidesa del tomàquet.
Tirar-hi una cullarada de sucre per treure l’acidesa del tomàquet.
3-Triturar
la resta de les verdures, tirar-les a la caçola i deixar-les coure.
4-Tirar-hi sal al gust.
El.laboració del melós
1-Salpebrar
i enfarinar les galtes.
2-Marcar-les
a la paella fins que quedin rossestes pels dos cantons.
3-Posar-les
a la caçola junt amb el sofregit i les verduretes.
4-Tirar-hi aigua
fins que quedi a ras de les galtes i posar-hi sal al gust.
5-Cal que
vaigi fent la xup-xup unes tres hores.
(Sabrem que estan ben meloses
punxant-les amb un pinxo
i notant que aquest hi entra bé).
i notant que aquest hi entra bé).
**Fer una reducció amb el vi i el conyac.
6-Agafar
l’oli sobrant de fregir les galtes i colar-ne la farina.
7-Posar-ho
en una paella i tirar-hi el raig de vi i el rajolí de conyac.
8-Anar
remenant fins que l’alchohol s’evapori.
9-Tirar-ho a
la caçola.
10-Passades les tres hores rectificar de sal si és necessàri.
10-Passades les tres hores rectificar de sal si és necessàri.
El.laboració de la picada
1-Triturar
tots els ingredients de la picada amb una mica del suc que va fent la xup-xup.
2-Tirar-ho a
la caçola.
**Agraïment
Agraïm al
cap de cuina de l’Hotel Ciutat d’Igualada, en Jordi Gual, la gentilesa
d’haver-nos cedit la recepta.
**Recomanació:
Es molt
millor cuinar-ho el dia abans, d’aquesta manera les galtes van absorvint l’aigua i encara fa que quedin més
meloses.
**Suggerències:
1a-A l'hora d'emplatar es pot retirar el sobrant d'oli amb una cullera.
1a-A l'hora d'emplatar es pot retirar el sobrant d'oli amb una cullera.
2a-Es pot fer
el mateix amb melós de vedella.
Llavors la
cocció cal que sigui més llarga, d’unes 4 hores.
El primer cap de Cuina Eduard Boix Corrons
POSTRES
PASTÍS DE LLIMONA
PASTÍS DE LLIMONA
Recepta per a 6 persones
Ingredients:
-5
cullerades de sucre blanc
-2 formatges
tipus Filadephia
-1 ½
llimones –només el suc
-2 sobres de
gelatina de llimona Royal
-400g. de
nata líquida per muntar
-1/4 de
litre d’aigua
-1 paquet de
galetes Chiquilín
-90 g. de
mantega
Base del pastís
1-Triturar
les galetes a la picadora.
2-Fondre la
mantega 1/2 minut al microones o en un potet al foc al bany maria.
3-Fer una
massa amb la galeta picada i la mantega (amb una forquilla).
4-Agafar un
motlle i posar-hi un paper de forn al fons.
5-Seguidament posar-hi la massa, cal que quedi ben plana.
5-Seguidament posar-hi la massa, cal que quedi ben plana.
El.laboració del pastís
1-Muntar la
nata dins d’un pot o un bol.
2-Bullir
l’aigua i quan ho faci tirar-hi un sobre de la gelatina.
Deixar-ho bullir només10 segons.
3-Afegir
aquesta gelatina a dins del bol on hi tenim la nata.
4-Afegir-hi
també els formatgets, el suc de les llimones, el sucre i barrejar-ho tot.
5-Tirar
aquesta barreja damunt de la base de les galetes i deixar-ho reposar 24h. a la nevera.
L’endemà
Fer la
gelatina de decoració del damunt del pastís:
1-Agafar
l’altre sobre de la gelatina.
2-Fer bullir
150 m. d’aigua.
3-Tirar-hi
el sobre de la gelatina i deixar-ho bullir uns 10 segons.
4-Deixar
refredar la gelatina vigilant de que no quedi compacte.
5-Tirar-ho
pel damunt del pastís i posar-ho a la nevera fins a l’hora
de servir el pastís.
***En aquest
cas com que el pastís el necessitaven per a 12 persones es varen duplicar tots
els ingredients, tot i que és millor fer dos pastissos que no pas un de sol.
El segon cap de cuina Albert Boix Corrons
El Cap de Sala Albert Boix Corrons
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada