25 de setembre 2012

CEL·LEBRACIÓ DEL DIA DE LA MERCÈ 2012

DINAR DE CEL·LEBRACIÓ DEL DIA DE LA MERCÈ
DIUMENGE 23 DE SETEMBRE DEL 2012

MINUTA


PRIMER PLAT
SOPA DE SÍNDRIA I MELÓ AMB UN TOC DE MENTA I SORBET DE FRUITES

Podeu veure'n la recepta en una publicació anterior.


El segon cap de cuina Albert Boix Corrons









SEGON PLAT
MELÓS DE PORC 
per a 12 persones

Ingredients pel sofregit
-2 cebes de Figueres mitjanes 
-1 pebrot vermell
-1 pebrot verd
-3 pastanagues
-1 porro (opcional)
-3 tomaquets
-1/2K. de tomaquets (escaldar-los, pelar-los quan estiguin freds i triturar-los).
**Una altra opció és posar-hi una llauna de tomaquet natural pelat triturat de 500g.)
-Oli 
-Sal i sucre

Ingredients pel melós
-12 galtes de porc
-Oli
-Sal i pebre 
-Farina
-Un raig de vi i un rajolí de conyac
-Aigua

Ingredients per la picada
-2 alls i julibert
-Un grapadet de fruits secs (ametlla, avellana i/o el que es vulgui)
-1 fetge de cunill fregidet
-Una mica de pa torrat

EL.LABORACIÓ:

El.laboració del sofregit
1-Tallar la seba, ben triturada, i daurar-la a la caçola.
2-Tirar-hi el tomaquet triturat i sofregir-lo.
Tirar-hi una cullarada de sucre per treure l’acidesa del tomàquet.
3-Triturar la resta de les verdures, tirar-les a la caçola i deixar-les coure.
4-Tirar-hi sal al gust.

El.laboració del melós
1-Salpebrar i enfarinar les galtes.
2-Marcar-les a la paella fins que quedin rossestes pels dos cantons.
3-Posar-les a la caçola junt amb el sofregit i les verduretes.
4-Tirar-hi aigua fins que quedi a ras de les galtes i posar-hi sal al gust.
5-Cal que vaigi fent la xup-xup unes tres hores.
   (Sabrem que estan ben meloses punxant-les amb un pinxo
    i notant que aquest hi entra bé).

**Fer una reducció amb el vi i el conyac.
6-Agafar l’oli sobrant de fregir les galtes i colar-ne la farina.
7-Posar-ho en una paella i tirar-hi el raig de vi i el rajolí de conyac.
8-Anar remenant fins que l’alchohol s’evapori.
9-Tirar-ho a la caçola.
10-Passades les tres hores rectificar de sal si és necessàri.

El.laboració de la picada
1-Triturar tots els ingredients de la picada amb una mica del suc que va fent la xup-xup.
2-Tirar-ho a la caçola.

**Agraïment
Agraïm al cap de cuina de l’Hotel Ciutat d’Igualada, en Jordi Gual, la gentilesa d’haver-nos cedit la recepta.

**Recomanació:
Es molt millor cuinar-ho el dia abans, d’aquesta manera les galtes van absorvint l’aigua i encara fa que quedin més meloses.

**Suggerències:
1a-A l'hora d'emplatar es pot retirar el sobrant d'oli amb una cullera.
2a-Es pot fer el mateix amb melós de vedella.
Llavors la cocció cal que sigui més llarga, d’unes 4 hores.





El primer cap de Cuina Eduard Boix Corrons















POSTRES
PASTÍS DE LLIMONA  
Recepta per a 6 persones

Ingredients:
-5 cullerades de sucre blanc
-2 formatges tipus Filadephia
-1 ½ llimones –només el suc
-2 sobres de gelatina de llimona Royal
-400g. de nata líquida per muntar
-1/4 de litre d’aigua
-1 paquet de galetes Chiquilín
-90 g. de mantega

Base del pastís
1-Triturar les galetes a la picadora.
2-Fondre la mantega 1/2 minut al microones o en un potet al foc al   bany maria.
3-Fer una massa amb la galeta picada i la mantega (amb una forquilla).
4-Agafar un motlle i posar-hi un paper de forn al fons. 
5-Seguidament posar-hi la massa, cal que quedi ben plana.

El.laboració del pastís
1-Muntar la nata dins d’un pot o un bol.
2-Bullir l’aigua i quan ho faci tirar-hi un sobre de la gelatina.
Deixar-ho bullir només10 segons.
3-Afegir aquesta gelatina a dins del bol on hi tenim la nata.
4-Afegir-hi també els formatgets, el suc de les llimones, el sucre i barrejar-ho tot.
5-Tirar aquesta barreja damunt de la base de les galetes i deixar-ho reposar 24h. a la nevera.

L’endemà
Fer la gelatina de decoració del damunt del pastís:
1-Agafar l’altre sobre de la gelatina.
2-Fer bullir 150 m. d’aigua.
3-Tirar-hi el sobre de la gelatina i deixar-ho bullir uns 10 segons.
4-Deixar refredar la gelatina vigilant de que no quedi compacte.
5-Tirar-ho pel damunt del pastís i posar-ho a la nevera fins a l’hora
    de servir el pastís.

***En aquest cas com que el pastís el necessitaven per a 12 persones es varen duplicar tots els ingredients, tot i que és millor fer dos pastissos que no pas un de sol.



El segon cap de cuina Albert Boix Corrons







El Cap de Sala Albert Boix Corrons 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada