07 de gener 2013

OUS FARCITS

EL NOSTRE SOPAR DE LA NIT DE REIS.
DESPRÉS DE PARTICIPAR A LA CAVALCADA AMB LA BANDA DE MÚSICA D'IGUALADA, BÉ ES MEREIX HAVER PREPARAT UN BON SOPAR I DESPRÉS
MENJAR-SE'L.


EL PRIMER PLAT ÉS:

OUS DURS FARCITS

Ingredients per a unes 6 persones:
-9 ous frescos
-5 llaunes de tonyina petites
-150g. de formatge tendre ratllat

Salsa maionesa:
Una manera diferent de fer la maionesa:
-4 tasses de cafè plenes d’oli d’oliva
-2 tasses de café plenes de llet sencera
-1 bon raig de vinagre de vi
-1/2 cullaradeta de sal
Batre-ho poc per tal de que no quedi massa espessa.


Procediment:
1-Posar els ous a bullir.
2-Així que arrenqui el bull, abaixar el foc i deixar-li uns 15 minuts, de manera que el rovell quedi ben cuit.
3-Una vegada fet això, ho retirem del foc i ho deixem una estoneta amb aigua freda i ja els podrem pelar.
4-Tallar els ous per la meitad i posar-los en una safata.
5-Treure’n els rovells i triturar-los.
6-Posar tota la tunyina en un plat i trinxar-la amb una forquilla.
7-Introduïr una mica de tunyina a cada rovell.
8-Ara posar una mica de rovell al damunt de la tunyina.
9-La resta de rovell que no haigin cabut a les clares, anar-la escampant pel damunt,.
10-Arribat aquest punt escampar la maionesa per sobre.
11-Per últim hi tirem el formatge ratllat.

                                 


     






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada